CUMHURİYET BAYRAMIMIZIN 100. YILINI KUTLUYORUZ.

CUMHURİYET BAYRAMIMIZIN 100. YILINI KUTLUYORUZ.

NİCE 100  YILLARA...

29.10.2023 84

Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi Cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır. Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir.

Atatürk; 

"Milli kahramanlık ve bilincin kıymetli eseri olan aziz Cumhuriyet'in, bugünkü ve yarınki neslin demir ellerinde her an yükselip sağlamlaşacağına itimadım tamdır."

Sözleri ile müspet ilim sahibi, eğitimli, kültürlü, geleceğe güvenle bakan, fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür aydın Türk gençliğine, yani sizlere emanet etmiştir.

Hürriyet ve bağımsızlığa eğitimli, milli ve manevi değerlerine bağlı, yüksek ruh yapısına sahip ve fedakâr gençlerin sahip çıkacağı aşikârdır.

"Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır."

Cumhuriyetin kuruluş felsefesi ve temel değerleri, emanet ettiği genç evlatlarının elinde daima yükselecek ve sonsuza kadar yaşayacaktır. 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun.

 

29-10-2023